Saturday, September 15, 2012

Salam...

uhuk...uhuk...hukkkk...kuhek..kuhekkk..kuhekkk...ya ampun...habuk banyak giler dalam blog usang kesahku nih...hehehehehhe...

hmmm...malam nih nak tulis sket...saje untuk luahan...

petang tadi baru sampai rumah...dah 3 ari 2 malam bertapa kat spital.oh...kali nih bukan anak2 aku yang bertapa...tapi mummy diorang nih haa....

La haulawalaquwataillahbillahhia'liyula'zim...

aku baru keguguran. dalam 7 minggu nak masuk 8 minggu. Mungkin dah takde rezeki buat sementara nih. cuma agak terkilan sket sebab..due sangat cantek...dalam penghujung bulan 4. kenapa cantek? Aku bulan 1, Ammar bulan 2, En usop bulan 3 dan zafri bulan 5. 1,2,3,4 dan 5.... Dah aku hanya merancang tapi Allah sebaik2 Penentu Takdir. Maha Mengetahui segala2nya...

tapi..aku nih manusia biasa....dalam hati masih nak menyalahkan seseorang. paling kuat aku nak salahkan..boss aku. dia orang kedua yang aku bagitahu masa aku peknen..ikut peraturan, bila perempuan sah mengandung sahaja..dilarang masuk makmal...

yup...aku ada bagitau dia projek aku ada tinggal sehari untuk maturation. ingatkan, aku akan dapat arahan pass ke technician. Oh tidakk...dia angguk aje bila aku cakap isnin aku kene buat..bila dia x cakap ape2...maka,aku lah yang kene buat... sedangkan technician keje dalam bilik sahaja.

boss x kata apa2, xkan aku kuli nak mandai2 arah orang. common sense kan. bila aku dah angkat n tuang seberat lebe 20kg....aku dah rasa ada yang x kene. then, lepas solat zohor....aku start bleeding...just stain aje. bila aku cakap..aku bleeding, baru boss aku suh pass kat technician...

bengang jugak...

malam tu...bleeding sket2...aku just baring aje. dah x pedulikan umah. selasa pagi pegi pakar...dapat mc sampai khamis dengan ubat kuatkan rahim. rabu malam dah start heavy...khamis jumpa terus admit. sampai semalam...keluar banyak giler...sehinggalah start ketul2...tapi x sakit. pagi tadi...ujian hormon turun mendadak...so, doc kata aku dah gugur dan x perlu cuci dulu..sabtu nih kene review lagi.

sama macam anak 1st...aku xtau peknen...masuk lab angkat botol2 chemical...malam tu sakit macam nak tercabut perut...pastu keluor darah seketul hati ayam...nih pun x cuci sebab darah keluor sendiri selama 2 minggu.

memang aku redha...tapi jauh dalam ati aku bengang giler. apelah gunanye technician sampai 2-3 orang tapi kami pulak yang keje macam technician...nak kata boss aku ni x kawin...dah. baru aje dapat anak kedua awal tahun aritu. so, dia tau peknen ni ada bape trimester.... tahap paling aware...1st trimester...di bawah 3 bulan. agaknye...kalo bini dia di tempat aku...macammana agaknyer perasaan dia??? en usop tahan marah tapi dia kene sejukkan ati aku..kalo x mau aku meraung2 nih.

bengang...

tapi...aku x nak di akhirat nanti..dia dok ikut bontot aku nak minta maaf...jadik aku cuba nak maafkan dia. walau dalam ati yang penuh setan berdansa2 ni...nakkk aje aku cite apa yang berlaku waktu didesak banyak kali oleh doktor..'adakah aku ada angkat berat2 lebe 10 kg??? '

La haulawalaquwataillahbillahhia'liyula'zim...

aku kene redha....

malam nak tidokan ammar..
ammar cakap' ammar susah ati lah mummy...baby dah xde.kenapa bby dah xde mummy?'
aku..'baby x kuat macam abang ammar ngan adik zafri. Allah lagi sayangkan baby...baby kat syurga sekarang ni...'
ammar..'tapi ammar lagi sayangkan baby...' sambil mengesat2 air mata...
aku..'xpe...nanti kita doa dengan Allah..minta baby lagi okeh..'

ammar lah paling excited nak dapat adik....huhuhuhuhu...

hmmm...aku nak pujuk ati...untuk cuba maafkan boss aku....

okehlah...en usop kata badan aku panas...dia suh aku tido...takut bentan.

sabarlah ati...dah tersurat xde rezeki...xpe..boleh usahakan lagi....

belajarlah untuk memaafkan orang.....

huhuhuhuhu....

La haulawalaquwataillahbillahhia'liyula'zim...



3 comments:

MMS said...

kak yanti n usop... tumpang sedeh.. agaknya baby tu syg kak yanti... kalo bukan kerana hal ni mesti tak dpt tau psl condition yg lg satu tu...harap kak yanti tabah and redha.

Mas said...

sabar ye yanti...aku pun sama cam ko..baru gugur gak akhir bln 5 aritu...sabar ye

Rozita said...

ko memang dah ada history camtu lain kali ko beritahu siap2.. ada manusia memang dah sedia tau tapi kadang2 lupa nak ambik tau hal orang lain...dan kadang2 boleh memudaratkan org lain.. jadikan pengalaman sebagai pengajaran yanti..

semoga ko dan usop tabah atas dugaan ni..tapi yang pasti setiap yang terjadi tu ada hikmatnya.. dan apa yang aku tau setiap benih yang digugurkan dari kita adalah benih yang tak berapa baik... Allah Maha Mengetahui... Sesungguhnya kami akan kembali kepada Tuhan Kami..